EUR 118,34 USD 102,94 CHF 103,39

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 18.10.18. :: 118.5008 rsd

Tekst objavljen: 24.10.2013 11:45        


Ekonomisti smatraju da je odluka Ministarstva finansija da Vladi predloži prenos depozita Privredne banke Beograd, kao i deo imovine te banke na Poštansku štedionicu dobra, jer sprečava destabilizaciju bankarskog sistema u Srbiji.

"Dobra odluka o gašenju Privredne banke"

Dekan Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić istakao je da takva odluka sprečava destabilizaciju finansijskog sistema i gubljenje poverenja građana u bankarski sistem.

Bolje je da se ono što je zdravo sačuva i prenese u drugu državnu banku, a da država preuzme problematične plasmane i na taj način obezbedi obezbedi dalju stabilnost, rekao je Hanić.

Kako je naveo Hanić, time bi se ostvarilo i nešto pozitivno - veća koncentracija kapitala i udruživanje kapitala manjih sitnih banaka, u malo veću banku sa većim kapitalom.

Saradnik Ekonomskog instituta Miroslav Marinković veruje da je ovo rešenje došlo kao posledica jedne duboke analize, za razliku od, kaže on, slučaja Agrobanke ili eventualno Razvojne banke Beograda.

On je takođe, upozorio na činjenicu da se sve dešava u mesecu štednje, a eventualni stečaj PBB bi značio da bi depoziti koji ne podležu osiguranju bili izgubljeni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija propale banke državne banke banke banka poštanska štedionica Privredna banka Beograd PBB