Tekst objavljen: 13.11.2015 13:38        


Privredna komora Srbije (PKS) pokušava da pripremi domaće firme da budu konkurentne i spremne za jaku tržišnu utakmicu koja vlada na svetskom tržištu i učestvuje u pripremama oko 200.000 strana novih propisa da bi se srpske kompanije prilagodile zahtevima i potrebama globalnih trendova, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež. 

Domaću privredu čeka 200.000 strana novih propisa

Otvarajući dvodnevnu međunarodnu konferenciju "Prilika 2015 - uhvati dobar Pravac", iz oblasti odnosa sa javnošću i poslovnih komunikacija, Čadež je ocenio da ne postoji branša koja se tako brzo menja kao što je to oblast poslovnih komunikacija.

Napominjući da se, pre nego što je došao na čelo PKS-a, bavio poslovima poslovnih komunikacija i marketinga, Čadež je kazao da je dobio mandat da tu privrednu asocijaciju prilagodi zahtevima domaćeg tržišta i preneo da je u PKS zatekao veliko poznavanje različitih tema i oblasti, koji nažalost nije bio povezan.

"Ono što nam je falilo to su upravljači tog sadržaja, neko ko će da stvori novu vrednost, da komunicira i pruži usluge kompanijama koje od nas traže", kazao je predsednik PKS i dodao da u saradnji sa Vladom Srbije, Komora vodi dijalog sa partnerima na međunarodnom planu u cilju poboljšanja ambijenta za poslovanje i lakšeg prodora domaće privrede na globalno tržište.

Čadež je predočio da se privreda menja iz meseca u mesec i za razliku od stanja koje je bilo pre više decenija, danas su stručnjaci i kompanije u oblasti korporativnih komunikacija prinuđeni da se prilagođavaju tom tempu.

Govoreći o značaju komunikacija, Čadež je rekao da se danas komunikacije pretaču u dijalog, što znači da svi koji se bave ovim poslom moraju da prilagođavaju svoj proizvod zahtevima tržišta i trendovima i da međusobno komuniciraju.

Konferenciju "Prilika 2015 - uhvati dobar Pravac", održava se 13. i 14. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dvodnevna međunarodna konferencija u organizaciji Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) okupiće komunikacijske i profesionalce iz oblasti odnosa sa javnošću iz Srbije i regiona i biće posvećena aktuelnim pitanjima u oblasti struke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Privredna komora Srbije preduzetnici propisi komunikacija privreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana