Tekst objavljen: 27.11.2015 14:54        


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će od 1. januara početi elektronsko izdavanje građevinskih dozvola i pozvala gradove i opštine da se na vrame pripreme s obzirom da neće biti pomeranje roka. 

Elektronske građevinske dozvole od 2016. godine

Predstavnici NALED-a, USAID-a i GIZ-a su poručili da će elektronske građevinske dozvole značajno ubrzati privlačenje investicija i doprineti ubrzanom razvoju lokalnih samouprava širom Srbije.

Mihajlović je na sastanku sa predstavnicima više od 100 gradova i opština u Klubu poslanika, rekla da će uvođenje elektronskih građevinski dozvola biti nastavak primene Zakona o planiranju i izgradnji što će dodatno poboljšati mesto Srbije na listi Svetske banke u uslovima poslovanja.

''Zakon o planiranju i izgradnji je zaživao i gradovi i opštine za manje od mesec dana izdaju građevinske dozvole'', rekla je Mihajlović dodajući da je to bio prvi korak i da sada loknalne samouprave treba da uvedu i elektronske građevinske dozvole.

Ona je pozvala gradove i opštine da na vreme donesu plansku dokumentaciju koja je neophodna za uspešnu primenu elektronskih dozvola.

Mihajlović je, takođe, preporučila gradovima i opštinama da obezbede građevinske inspektore s obzirom da pojedine nemaju nijednog inspektora za građevinarstvo, kao i da mogu da ih pronađu među postojećim zaposlenima u opštini i komunalnim preduzećema tako što će ih obučiti za posao građevinskih inspektora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
elekronske dozvole građevinske dozvole Ministarstvo građevinarstva, saobra lokalne samouprave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana