Tekst objavljen: 27.03.2015 10:11        


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisaće danas sa domaćim i stranim organizacijama Memorandum o razumevanju, čiji je cilj saradnja na uspostavljanju elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola.

Elektronsko izdavanje građevinskih dozvola

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Memorandum će biti potpisan sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Cardno Emerging Markets USA Ltd. koje sprovodi USAID Projekat za bolje uslove poslovanja i Otvorenim regionalnim fondom za modernizaciju opštinskih usluga, koji finansiraju nemačko Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj i švajcarska vlada preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

U ime potpisnika, novinarima će se obratiti predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević, direktor za Srbiju Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ) Sigmund Miler i direktor USAID Projekta za bolje uslove poslovanja Džo Lauter.

Iz ugla investitora i lokalne samouprave, o značaju uspostavljanja objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola govoriće Miroslav Šalvarica, predstavnik Kompanije "Fulgar Ist" iz Zrenjanina i Branislav Nedimović gradonačelnik Sremske Mitrovice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ministarstvo građevinarstva, saobra građevinske dozvole elektronsko poslovanje lokalna samouprava elekronsko potpisivanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana