Tekst objavljen: 28.05.2015 16:32        


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je po osnovu Programa za 2015. godinu još 33 kredita u vrednosti od 761.379.843 dinara za preduzetnike i pravna lica, koji se mogu koristiti za investicije, nabavku opreme i sirovina, saopštilo je danas Ministarstvo privrede. Odobrena su i tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima.

Fond za razvoj odobrio još 761 milion dinara

Upravni odbor je takođe dao "zeleno svetlo" za osam reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Srbije je prošle godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede, nakon zastoja koji je nastao početkom 2014 godine.

Od početka godine Fond je odobrio 152 kredita u ukupnom iznosu od 3.698.793.582 dinara.
Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start up kredite za one koji žele da se okušaju u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj se odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate. Konkurs je otvoren tokom čitave godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fond za razvoj krediti za privredu preduzetništvo start up kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana