Tekst objavljen: 27.03.2019 10:07        


Nekoliko meseci nakon što je kineski Hajsens ušao u akviziciju slovenačkog Gorenja, već su najavljene nove investicije i strategija osvajanja evropskog i svetskog tržišta.

Gorenje će frižidere praviti u Srbiji

Kako je objasnio Denis Oštir, direktor za komunikacije u kompaniji Gorenje, reč je o sinergiji dve kompanije, korisnoj za oba brenda.

Hajsens je svetski lider u sektoru elektronike, njihovi televizori i telefoni više generacija su među najprodavanijima na globalnom tržištu, dok Gorenje ima dobre poziciju u Evropi, posebno u beloj tehnici – rekao je Oštir.

On je najavio i da će različiti sektori proizvodnje biti pregrupisani, pa je tako fabrika u Valjevu odvojena kao lokacija gde će se preseliti kompletna proizvodnja fruižidera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Već sada je deo proizvodnje iz Slovenije premešten u Srbiju, ta operacija koštala je oko četiri miliona evra, a u toku je izrada planova za izgradnju nove, treće fabrike vredne nekoliko desetina miliona evra.

Fabrika bi trebalo da bude završena do kraja septembra 2020.

Veruje se da će do kraja naredne godine i pogoni početi sa radom, najpre sa oko 300 radnika, a kada dostigne puni kapacitet, broj će dostići hiljadu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gorenje frižider evropa slovenija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana