Tekst objavljen: 11.02.2018 11:34        


Slovenačka kompanija Gorenje potvrdila je za B92 da će ove godine početi postupak prodaje fabrike Gorenje Tiki u Staroj Pazovi.

Gorenje za B92: Tačno je, prodajemo fabriku u Pazovi

Kako su naveli za B92, prodaja tog dela poslovanja deo je restrukturiranja poslovanja u skladu sa novim strateškim opredeljenjem fokusiranja na osnovnu delatnost.

Na pitanje da li su tačni navodi lokalnih i regionalnih medija da je kao kupac dela poslovanja Gorenja već viđena kineska kompanija Haier, iz Gorenja poručuju da su te navode već demantovali i da dju dilidžens analize nisu u toku.

Iz Gorenja nisu odgovorili kakve bi promene po pitanju delatnosti ili broja zaposlenih mogle dogoditi kada do prodaje fabrike u Srbiji dođe.

Gorenje podseća da je u skladu sa novim strateškim planom, od početka ove godine Gorenje Grupa organizovana u dve poslovne oblasti: Aparati za domaćinstvo (osnovna delatnost) i Ostale delatnosti (grejni sistemi, kuhinjski nameštaj i kupatila i keramika, ekologija, trgovina i industrijske usluge) i da su stalno u potrazi za novim mogućnostima postupne prodaje delatnosti i društava iz oblasti Ostalih delatnosti, kao i mogućnostima prodaje nepotrebne poslovne imovine.

Paralelno sa tim procesom, Gorenje grupa je i u potrazi za strateškim partnerom zajedno sa konsultantskom kućom Rotšild, koja intenzivno traži mogućeg strateškog partnera u oblasti proizvodnje aparata za domaćinstvo, koji bi ušao u vlasničku strukturu te slovenačke kompanije.

Rok da zainteresovani partneri dostave neobavezujuće ponude je početak marta.

Gorenje je u Srbiji prisutno na tri proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri. Fabrika u Zaječaru proizvodi mašine za pranje i sušenje veša.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Pazovčanka 07.02.2018 18:31

    Nems više pomoći države Srbije, pa do viđenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja fabrike gorenje bela tehnika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana