Tekst objavljen: 05.06.2015 10:50        


Grčka ne može da prihvati najnoviji predlog međunarodnih kreditora, koji bi joj omogućio da dobije preko potreban novac u zamenu za reforme, izjavio je danas grčki ministar privrede Jorgos Statakis. "Cilj nam je da se što pre dogovorimo s kreditorima, ali ne možemo da pristanemo na predložene fiskalne reforme za 2015. i 2016", rekao je Statakis, a preneo Rojters.

Grčka ne može da prihvati predlog fiskalnih reformi

Grčki premijer Aleksis Cipras bi danas trebalo ponovo da se sastane sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, sa kojim je već razgovarao ove nedelje u cilju pronalaženja rešenja prihvatljivog i za Atinu i za Brisel.

Cipras je poručio da Atina želi sporazum koji će joj omogućiti izlazak iz ekonomske krize i koji će staviti tačku na scenario o izlasku Grčke iz evrozone. Premijer je, međutim, dodao da postoje stavke koje kreditori zahtevaju, a koje Grčka ne želi da prihvati, uključujući rezanje penzija i podizanje poreza na električnu energiju.

Grčki zvaničnici su juče zatražili da objedine četiri tranše duga koje ovog meseca treba da vrate Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) i da ukupnu sumu od 1,6 milijardi evra uplate do kraja meseca, što im je MMF odobrio.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međunarodni kreditori reforme grčke Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana