Tekst objavljen: 03.04.2015 11:29        


Regionalna konferencija "Nova energija", o internet biznisu, e-upravi, Internet marketingu, Pej Palu, medijima i društvenim mrežama, biće održana od 29. aprila do 3. marta na Kopaoniku.

IT konferencija

Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti izraelski ambasador u Beogradu Josif Levi, koji će učesnicima preneti iskustva njegove zemlje čija se ekonomija do sredine 80-tih godina bazirala na izvozu mandarina i brušenju dijamanata.

U julu 1985. godišnja stopa inflacije u Izraelu bila 480 odsto što je u tom momentu bio svetski rekord. Odluka vlade Šimona Peresa da stvori uslove za razvoj IT industrije i onoga što danas poznajemo kao "Silicon Wadi" presudno je uticala na ekonomiju zemlje.

Za manje od 10 godina, Izrael je potpuno promenio profil svoje privrede i danas je i pored svih izazova ekonomske krize i neprijateljskog okruženja - 25. ekonomija sveta, 36.000 dolara po glavni stanovnika. Godišnji izvoz Izraela je 600 milijardi dolara godišnji, a pola od toga se odnosi na visoke tehnologije.

"Mi nemamo naftu, nemamo gas, nemamo velike reke i šume! Imamo više istoje nego vode! Imamo dva jezera od kojih je jedno potpuno mrtvo - Mrtvo more, a drugo umire - Galijejsko jezero. Nemamo veliku teritoriju i jedino što imamo su ljudi! Ljubi su naše najveće bogatstvo! Mislim da je Srbija u sličnoj poziciji!", rekao je tom prilikom Levi.

Očekuje se da će se tim pitanjima na konferenciji baviti preko 1.000 učesnika "Nove energije" iz Srbije i celog regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
IT tehnologija visoka tehnologija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana