Tekst objavljen: 27.03.2015 14:36        


Primena izmenjenog Zakona o planiranju i izgradnji ide u dobrom smeru, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i najavila da će Zakon o konverziji za oko sedam dana ući u javnu raspravu.  

Javna rasprava o Zakonu o konverziji za sedam dana

Veći priliv zahteva za izdavanje građevinskih dozvila očekuje se u aprilu i maju, a pet opština koje su za sada dobro krenule u primenu ovog zakonskog rešenja do sada su izdale osam ili devet građevinskih dozvila, rekla je Mihajlović na stručnom skupu o primeni Zakona o planiranju i izgradnji u praksi u Privrednoj komori Beograda.

"Trenutno radimo na izmeni Zakona o premeru i katastru. Očekujem da će Zakon o konveriziji za nekih sedam dana ući u javnu raspravu i da do maja objedinimo ovaj deo i da možemo reći da smo ozbiljnu celinu u građevinarstvu završili", naglasila je Mihajlović.

Ministarka je istakla da ćemo sledeće godine imati elektronsku građevinsku dozvolu, ukazavši da to nije samo potreba već i neophodan uslov da bi moglo da se govori o dobrom poslovnom ambijentu.
Kada je u pitanju primena Zakona o planiranju i izgrandnji, Mihajlović je navela da je za sada pet opština svrstano u one koje su se dobro snašle u tom poslu, ali su i ostale lokalne samouprave na putu da reše probleme.

"Ono što se oseća kao problem u lokalnim samoupravama je nedostatak inspekcije, postoje lokalne samouprave koje nemaju čak nijednog inspektora, postoje opštine koje imaju manjak ljudi.", istakla je ona i dodala da sve lokalne samouprave koje imaju bilo koju vrstu problema mogu da potraže pomoć od ministarstva.

Mihajlović je rekla da je resorno ministarstvo pripremilo sva podzakonska akta i da očekuje da lokalne samouprave probleme koje imaju reše u toku ovog meseca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakon o konverziji izmene i dopune zakona elektonske dozvole zakon o planiranju građevinske dozvole

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana