Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 26.05.2016 14:31        


Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) su fokusirani na potrebu ubrzanja ekonomskog rasta, izjavio je danas američki predsednik Barak Obama. Prvog dana samita lidera G7 u Japanu, Obama je rekao da ta grupa planira da iskoristi sva raspoloživa sredstva kako bi vratila ljude na posao i povećala plate, prenosi agencija AP.

Jenjava grčka dužnička kriza

U Evropi su, kako je rekao, primetni znakovi poboljšanja stanja ekonomije, jer je došlo do labavljenja grčke dužničke krize, iako, kako ističe, preostaje još dosta ekonomskog posla, navodi agencija Rojters.

Lideri G7 su, kako je ukazao, fokusirani i na unapređenje ugovora o slobodnoj trgovini i zalažu se za borbu protiv protekcionizma.

Prema navodima agencije AFP, zauzeti svetski lideri su, između sastanaka na samitu G7, imali priliku da okuse opušteniju stranu života, pa su se tako italijanski premijer Mateo Renci i kanadski premijer Žistin Trido provozali najnovijim japanskim automobilima na gorivne ćelije.

Istovremeno, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk su prošli kroz veoma sadržajan i ubrzani kurs o automobilima na vodonik koji emituju samo vodenu paru koja izlazi iz izduvnih cevi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lideri G7 Grčka grčka kriza EU

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana