Tekst objavljen: 15.03.2016 15:29        


Na sajmu automobila "DDOR BG Car Show 05", od 17. do 23. marta u Beogradu, biće predstavljeno 35 automobilskih brendova i desetak brendova privrednih vozila, kažu uvozninci najavljujući beskamatne kredite i dodatne pogodnosti tokom sajma. 

Na sajmu automobila od 17. do 23. marta - 35 brendova

Predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Vukasović je izrazio očekivanje da će ova godina biti još bolja od prethodne kada je prodato oko 20.800 novih automobila i da će u 2016. biti nastavljen oporavak tog tržišta.

Na Beogradskom sajmu će uporedo sa sajmom "DDOR BG Car Show 05" biti održan i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion", a učestvovaće više od 300 iz 20 zemalja.

Takođe, na toj sajamskoj manifestaciji će biti prikazano 40 novih modela automobila i 35 novih modela motocikala.

"Prošla godina je konačno bila uspešna, prvi put posle 2008. i u 2015. smo prodali oko 20.800 novih automobila, što je uspeh u odnosu na 2014. kada je prodato 19.600 automobila, što je rast od 11 odsto", rekao je Vukasović Tanjugu.

On je kazao da je 2008. bila poslednja uspešna godina za uvoznike i da je u Srbiji konačno prisutan trend rasta prodaje, s obzirom da je od 2008. do 2014. svake godine bio zabeležen pad prodaje.

Vukasović je rekao da su reziltati iz 2015. ohrabrujući signal za 2016. i izrazio očekivanje da će biti nastavljen rast prodaje novih automobila u Srbiji.

"U januaru smo prodali skoro 1.400 vozila i oko 1.700 u februaru. Sada imamo sajam automobila kada će biti zabeležena najveća prodaja i obično se na sajmu proda oko 10 odsto ukupne godišnje prodaje", istakao je on.

Vukasović je izrazio očekivanje da će u 2016. biti prodato između 22.000 i 24.000 novih vozila i da bi na sajmu trebalo da bude prodato više od 2.000 vozila i dodao da će najjeftiniji novi automobili moći da se kupe i za nešto manje od 8.000 evra.

"Ako posmatramo privredu Srbije, nadamo se da će i 2016. biti uspešna i da će konačno označiti oporavak autoindustrije koja je bilo dugo u zapećku u našoj zemlji", naveo je Vukasović.

On je kazao da uvoznici dele optimizam uprkos tome što je konkurencija velika dodajući da se situacija u zemlji stabilizuju i ide na bolje.

"Mi uvoznici već nekoliko godina unazad dajemo popuste i pogodnosti tokom cele godine, ali na sajmu se pripreme još neka iznenađenja - kroz cenu ili kombinaciju cene i uslova finansiranja koju su možda i važniji od same cene, kada je reč o kreditima i lizingu", rekao je Vukasović.

Uvoznici su obezbedili beskamatne kredite, naveo je on i dodao da je prisutan dobar trend u kreditnoj politici banaka koje su u saradnji sa NBS počeli da daju povoljnije uslove za građane i kompanije.

Kako je rekao, uvoznici i banke iz svojih marži finansiraju beskamatne kredite. Sajam "DDOR BG Car Show 05" i "Motopassion" je najveća ovogodišnje manifestacije u sektoru auto-moto industrije u regionu.

Interesovanje izlagača i gostiju nagoveštava možda i rekordan broj posetilaca - oko 140.000, kažu u Beogradskom sajmu. Uz očekivani rekordan broj automobilskih brendova, uključujući i one najekskluzivnije iz premijum segmenta - Mercedes-Benc, BMW, Audi, Citroën, Škoda, Hyundai, Honda, Ford, Suzuki, Peugeot, Volvo, FIAT, Micubishi, KIA, GAZ, SEAT, VW, Reno, Nissan, Dachia, GWS, Šang Jong, Tojota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi - posetioci će biti počašćeni i brojnim premijerama.

Među njima su evropska postpremijera novog mercedesa E klase, "reno megan", "reno talisman", "ford mustang", "opel astra", "audi Q7" i "A4", "BMW X1", "mazda MX-5", "fijat tipo", "KIA sportidž", nova "tojota prius" i "tojota mirai", potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu sa pogonom na vodonik.

Takođe, premijerno će biti predstavljen i novi Bentli.U moto segmentu kolonu predvode "Harli Dejvidson", BMW, Honda, Jamaha, Suzuki, Sim, Sprint, te popularni brendovi Vespa, Gilera, Aprilia, Pjađo, Skarabeo, Derbi i Moto Guci iz Pjađo grupe, a tu su i najnoviji modeli sajamskih "povratnika", kao što su Dukati, Kavasaki i Kimko.Akcenat velikog dela sajamskih postavki je na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja, tako da će posebna atrakcija biti automobilu "sirma" (Syrma) - koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu i to u jednom jedinom primerku.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Poseban sajamski poklon posetiocima je "Porodični dan" 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu - 500 dinara za roditelje sa decom do 16 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam motora međunarodni sajam automobila sajam automobila u beogradu beogradski sajam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana