Tekst objavljen: 09.04.2016 13:03        


Najveći problemi građana Srbije su nezaposlenost, loš životni standard, ali i korupcija pokazalo je poslednje istraživanje koje, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), sprovodi B92.

Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija

Prema tom istraživanju, problem nezaposlenost istaklo je 41,2 odsto ispitanika i to najviše na jugu Srbije, dok se najmanje ljudi tako izjasnilo u Beogradu.

Nešto manje, 34,4 odsto anketiranih je kao drugi najveći problem navelo los životni stanard, dok je 3,3 odsto ispitanika označilo korupciju kao najveći problem. Na pitanje šta je ova vlada najpozitivnije uradila, najviše ispitanika, 28,1 odsto odgovorilo je – ništa, a 16,1 odsto je reklo da ne zna.

Nešto manje od 10 odsto građana, tačnije 9,7 smatra da je to pozitivan rad na srpskoj infrastrukturi odsto građana, 6,4 odsto smatra da je to borba protiv korupcije, dok je za 5,4 odsto ispitanika navelo da je “sve pozitivno”.

Kao najnegativnije postupke vlade, 16,1 odsto anketiranih navelo je da su to smanjenje plata i penzija, bez stava je 14,5 odsto, da uopšte nema negativnih stvari, stav je 13,3 odsto anketiranih, dok su otpuštanja i nezaposlenost odgovor 7,4 odsto anketiranih građana, a korupcija i stranačko zapošljavanje najnegativniji su za 7,3 odsto ispitanika.

Istraživanje je rađeno telefonskim putem na uzorku 1.009 osoba.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
loš životni standard nezaposlenost korupcija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana