Tekst objavljen: 18.05.2019 17:00        


Grad Niš i SANU će u periodu od devet meseci istraživati niška tržišta rada, kako bi unapredili postojeće obrazovne profile i kreirali programe celoživotnog učenja, koji bi pomogli sticanju znanja i veština usklađenih sa potrebama privrede.

Niš i SANU zajedno u potrazi za kadrovima koji su potrebni gradskoj privredi

Projekat pod nazivom "Analiza kadrovskih potreba industrijskih preduzeća u Gradu Nišu: razvoj konkurentnih obrazovnih profila" finansiraće Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša.

Cilj je da se utvrde potrebe niških industrijskih preduzeća, kao i da se utvrdi postojeći jaz u poslovnim veštinama novih visokoobrazovnih kadrova, odnosno diplomiranih studenata.

Kako se navodi na sajtu Grada Niša, za partnere na projektu odabrano je osam privrednih društava, malih i srednjih preduzeća, u oblasti industrijske proizvodnje, koja u Nišu trenutno zapošljavaju 2.309 radnika. Delatnosti preduzeća su oblasti industrijske proizvodnje koje su označene kao prioritetne - prehrambena, IT i elektro, mašinska i logistika, kao i reciklaža.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Očekuje se produbljivanje saradnje sa postojećim partnerima i uspostavljanje saradnje sa novim partnerima iz privrede.

- Na taj način projekat ostvaruje, između ostalog, cilj saradnje akademske zajednice i privrede - kroz angažovanje mladih naučnika (studenata doktorskih studija) u primenjenim istraživanjima - zaključuje se na sajtu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grad niš SANU kadrovi saradnja privreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana