Tekst objavljen: 12.09.2015 13:00        


Apple je svečano predstavio u San Francisku niz novih proizvoda, među kojima novo multimedijsko kućište "Apple TV" i nove modele telefona "iPhone" opremljene inovativnim tehnologijama.

Novi "Apple TV", "iPhone 6S" i "iPhone 6S plus"

"iPhone6S" i "iPhone6S plus", najnoviji modeli Apple-vog smartfona koji sam ostvaruje dve trećine prihoda kompanije, iste su veličine kao prethodne verzije, ali su opremljeni foto aparatom povećane definicije, bržim čipovima i tehnologijom "3D tach", koja omogućava registrovanje jačeg ili slabijeg pritiska prstom na taktilni ekran uređaja.

Izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, predstavio je na sinocnjoj svečanosti i tablet "iPad pro" s ekranom od 12,9 inči (32,77 santimetara), čija bi početna cena trebalo da bude 799 dolara.

Novi "iPad" će biti opremljen elektronskom olovkom - "pencil", čija je cena 99 dolara (88 evra), što je izazvalo ismevanje na društvenim mrežama na kojima se u nekim komentarima podseća na reči Stiva Džobsa, suosnivača Apple-a, da "niko ne želi elektronsku olovku", prenosi Rojters.
Pažnju je, međutim, pre sve svega privuklo novo kućište "Apple TV".

Taj proizvod, koji dosad nije bio u središtu strategije Apple-a, sada će imati sopstvenu prodavnicu aplikacija i moći će da izvršava glasovno zadate komande zahvaljujući integrisanju digitalnog asistenta "Siri", već prisutnog u "iPhone-u".

Programeri će, pored toga, moći da razvijaju aplikacije namenjene tom uređaju, uključujući video igrice.
Konferencija za štampu u San Francisku je, takođe, bila prilika da se Kuk osvrne na početke prodaje Apple-ovog pametnog časovnika "Apple Watch".

On je naveo da je 97 odsto klijenata zadovoljno tim časovnikom, da će nova verzija operativnog sistema za časovnik biti dostupna sredinom septembra i da će Apple sarađivati sa francuskim proizvođačem luksuzne robe Erme na novoj kolekciji časovnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Apple Watch iPad apple tv apple 6s

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana