Tekst objavljen: 05.05.2017 14:07        


Zapadnu Srbiju je u sredu posle podne zahvatilio nevreme, jaka kiša, grmljavina i grad, koji je naneo štete poljoprivrednim kultirama i objektima.

"Od maline neće biti ništa, posle snega i grad"

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović izjavio je da je u nekim mestima na tom području grad bio veličine kokošijeg jajeta, zbog čega su polupani crepovi na kućama."Najviša šteta je pričinjena u pet mesnih zajednica koje gravitiraju ka Krupnju i Kosjeriću. Velika šteta je pričinjena na usevima, voćnjacima, od maline nije nije ostalo ništa", rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, jaka kiša uzrokovala je oštećenje jednog broja lokalnih puteva.

"Ovo je prva elementarna nepogoda u ovoj godini i pričinjena je velika materijalna šteta. Vrlo brzo ćemo formirati komisiju koja treba da što pre utvrdi nastavu štetu", zaključio je Filipović.

Tokom nevremena, koje je praćeno gradom veličine oraha i kokošijeg jajate, lakše je povređen jedan meštanin u selu Gornje Košlje kod Ljubovije.

Predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević, izjavio je za Glas zapadne Srbije da je pričinjena velika šteta u poljoprivredi i da je polupaj jedan broj crepova na kućama.

"Procene su da je grad pričinio štetu na oko 800 hektara. Posle snega i mraza, a sada i grada, od maline neće biti ništa", istakao je Kovačević.

On je rekao da je juče dejstvovano iz svih 18 protivgradnih stanica i da je ispaljeno 135 raketa.

"Protivgradna zaštita je delovala koliko je mogla, uspeli su makar da grad usitne. Tokom dana se očekuje da sve stanice budu dopunjene sa raketama", zaključio je Kovačević.

U ivanjičkoj opštini nevreme, po svemu sudeći, nije prouzrokovalo veće štete.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je da je sitan grad padao na području Osonice, Pridvorice i Brusnika.

On kaže da se dejstvovalo iz sedam protivgradnih stanica i da je ispaljeno oko 30 protivgradnih raketa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
malina voće Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana