Zvanični kurs Evra za dan 27.09.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 10.07.2015 11:30        


Francuski predsednik Fransoa Oland je najnovije predloge Atine za postizanje sporazuma sa kreditorima okarakterisao kao ozbiljne i kredibilne.

Oland: Predlozi Atine ozbiljni i kredibilni

"Predstojeći sati će biti izuzetno važni", izjavio je Oland, i dodao da još ništa nije odlučeno, jer će zvaničnici evrozone tek sutra razmotriti detalje grčkog plana reformi uoči vanrednog samita lidera EU koji se održava u nedelju, prenosi agencija Frans pres.

I francuski ministar privrede Emanuel Makron rekao je danas da je umereno optimističan u pogledu postizanja sporazuma evrozone i Grčke, navodeći da je zvanična Atina napravila veliki napredak u najnovijim predlozima.
"Verujemo da je veliki napredak ostvaren u poslednjih nekoliko dana. Nivo reformi je u skladu sa onim što smo očekivali", kazao je Makron, samo dan nakon što je Grčka predala novu listu reformi kreditorima.

Istovremeno, bivši predsednik Evropske centralne banke (ECB) Žan-Klod Triše smatra da bi kreditori Atine registrovali velike gubitke u slučaju potencijalnog izlaska te zemlje iz evrozone.

"Ne samo da bi Grci izgubili u slučaju "gregzita", već bi i poverioci morali da odustanu od naplate gotovo svih svojih kredita", izjavio je Triše za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung".

"Rizik od izbijanja geopolitičke krize je potcenjen u Evropi, a naročito u Nemačkoj", izjavio je Triše, koji se na čelu ECB-a nalazio od 2003. do 2011. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ecb Atina frans pres evrozona Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana