Tekst objavljen: 14.04.2016 15:21        


Delegacija nemačke privrede u Srbiji, Nemačko-srpsko privredno udruženje (DSW) i komercijalno odeljenje DEinternational postaće večeras zvanično Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), saopštila je danas Delegacija nemačke privrede u Srbiji.   

Osnivanje Nemačko-srpske privredne komore večeras

Na svečanosti u prostorijama "Top of the hub" u Poslovnom centru Ušće, kojoj će prisustvovati i nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman, obratiće se direktor Delegacije nemačke privrede Martin Knap, predsednik DSW-a Ronald Zeliger, predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež i zamenik generalnog direktora Nemačke industrijske i trgovinske komore (DIHK) Folker Trajer, navodi se u saopštenju.

Predsednik DSW-a Ronald Zelinger izjavio je ovim povodom da osnivanje međudržavne komore predstavlja temelj za nove investicije i da će privrednici u Nemačkoj to "prepoznati kao završni akt u stvaranju trajnih ekonomskih odnosa".

To znači da su obe vlade, i srpska i nemačka, voljne da se formalizuju privredno - poslovni odnosi, rekao je Zelinger gostujući na RTS, i dodao da je to prva komora osnovana bilateralnim aktom.

Podsetio je da je Nemačka druga zemlja po obimu trgovine sa Srbijom, i da u našoj zemlji posluje 350 nemačkih investitora.

"Trgovinska razmena je duplirana od 2010. godine. Nemačke kompanije već su uložile 1, 8 milijardi evra u Srbiji i doprinele otvaranju 30.000 radnih mesta", istakao je Zelinger, dodajući da ima puno kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

Na pitanje šta srpska vlada može da učini da privuče kompanije iz Nemačke, on je ocenio da "srpska vlada već puno čini da privuče investitore u Srbiju".

"Jedan od najboljih načina za privlačenje nemačkih investitora je da su investitori koji već posluju u Srbiji zadovoljni. Srpska vlada može samo da nastavi sa reformama", zaključio je Zelinger.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kompanije Srbija Privredna komora Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana