Zvanični kurs Evra za dan 03.08.21. :: 117.5649 rsd
Tekst objavljen: 04.06.2020 15:15        


Građani Srbije koji se još uvek nisu prijavili za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, imaju rok do petka, 5. juna u ponoć, da to učine

Ostalo je još nešto manje od 36 sati ako želite da se prijavite za 100 evra

Kako su nam potvrdili u Ministarstvu finansija, novac će svima koji se prijave poslednjeg dana biti na računima najkasnije u ponedeljak, 8. juna. Onima koji se prijave do petka, biće najkasnije isplaćen 5. juna.

Sve što je potrebno, jeste da se osoba prilikom prijave, bilo onlajn putem ili telefonski, izjasni u kojoj banci želi da podigne svojih 11.759 dinara. Građani koji nemaju račun u banci ne bi trebalo da brinu, jer će im biti otvoren namenski račun koji će odmah po podizanju novca biti ugašen, bez ikakvih troškova.

Jedna od nedoumica prethodnih dana bila je i da li postoji vremensko ograničenje za podizanje novca. Iz ministarstva su pojasnili da ne postoji rok do kada novac mora da se podigne. Takođe, ne postoji način ni da država taj novac povuče, tako da ga građani mogu podići kada oni budu želeli.

Kako se prijaviti

Građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun ili u kojoj žele da im bude otvoren namenski račun. Prijavljivanje i onlajn i telefonom je vrlo jednostavno i traje manje od minuta.

Kako proveriti da li je prijava u redu

Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci prošli neophodne validacije i da fizičko lice zadovoljava uslove.

Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun lako mogu da provere da li je sve u redu. Potrebno je da posete sajt:https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Kada upišete svoje podatke, JMBG i broj lične karte, dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako su nam rekli u Ministarstvu finansija, za novčanu pomoć prijavilo se oko 4,2 miliona građana. Prema prvobitnim zvaničnim najavama pravo na isplatu 100 evra ima oko 5,5 miliona ljudi.

Iz resornog ministarstva su poručili da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. Kako su pojasnili, redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već Uprava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

1 komentar

  1. User image
    Dejan 14.06.2020 3:48

    Ja nisam dobio tih sto eura jer mi ispravni podaci ne prolaze navodno nisu ispravni cak ni na reklamaciji vise puta govore da sam uspesno evidentiran vec tri nedelja dobijam poruke na telefonu sms..porukom iz trezora da podaci nisu ispravni..

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
100 evra prijavljivanje za 100 evra pomoć od 100 evra Srbija pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana