Tekst objavljen: 11.12.2013 16:45        


Za studente i mlade diplomce u svetu najpoželjnije kompanije su Gugl, IBM, Majkrosoft, Ernst&Jang i Goldman Saks, pokazala je studija centra Univerzum global. Tri od ove grupacije (Gugl, Ernst&Jang i IBM) jednako figurišu među najatraktivnijim kompanijama za mlade ljude na starom kontinentu, kao i na globalnom nivou.

Ovo su kompanije u kojima bi studenti najradije da rade

Suprotno kolegama sa drugih kontinenata, evropski studenti naklonjeni su i tradicionalnoj industriji, tako da su glasove dali i kompanijama BMV i Simens, dok je za studente trgovačkih škola i fakulteta, Oreal na trećoj poziciji među najpoželjnijim kompanijama.

Švajcarski gigant Nestle kod Evropljana je zauzeo tek 11. poziciju među studentima inženjerstva, odnosno 12. kod budućih komercijalista, dok je na globalnom nivou na 19. i 25. mestu, respektivno.

Od drugih velikih imena u Švajcarskoj, Kredi svis i UBS, kod budućih evropskih menadžera plasirali su se na 29. i 38. mesto, a svetski rang je 36. i 41. pozicija.

Iznenađenje u istraživanju bio je Epl koji izgleda ne oduševljava preterano evropske studente, s obizirom na to da se našao tek na 29. mestu za buduće inženjere, a na 32. za studente trgovačke struke, što je daleko od plasmana na ostalim kontinentima (4. i 6. mesto respektivno).

Uopšteno govoreći, dok budući inženjeri na globalnom nivou u top 10 najatraktivnijih kompanija biraju šest iz sektora informatike i telekomunikacija, i još Simens koji delimično pripada ovoj branši, dotle evropski diplomci u 10 najpoželjnijih svrstavaju samo četiri iz ovog sektora (plus Simens).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
studenti diploma diplomci posao karijera kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana