Tekst objavljen: 25.03.2015 16:31        


Prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, u februaru 2015. je bila nominalno manja za tri odsto nego u istom mesecu prošle godine, a realno je(kada se uključi i inflacija) bila manja za 3,8 procenta.

Plate su nam pale oko 4 odsto

Bruto zarada isplaćena u januaru nominalno je manja za tri odsto, a realno je manja za 3,8 odsto od prosečne zarade sa porezima i doprinosima u istom mesecu 2014. godine, piše u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku.

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u februaru 2015. bila je 42.749 dinara i nominalno je veća za 8,8 odsto, a realno veća za 7,8 odsto nego u januaru, objavio je RZS.Prosečna zarada, s porezima i doprinosima, isplaćena u februaru bila je 58.992 dinara što je, u odnosu na prosečnu bruto zaradu u januaru, nominalno više za 8,8 odsto, a realno više za 7,8 odsto.

Nažalost, ova "povećanja" plate mesec na prethodni su samo statistička "magla", jer su u periodu decembar-fabuar veoma podlođne sezonskom uticaju tako da ne daju pravu sliku.
Prosečna neto zarada isplaćena u periodu januar-februar 2015. godine, nominalno je ista kao i prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u istom periodu 2014. godine, a realno je manja za 0,4 odsto.

Prema podacima Zavoda, prosečna zarada sa porezima i doprinosima isplaćena u periodu januar-februar 2015, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u istom periodu prošle godine, nominalno je manja za 0,1 odsto, a realno je manja za 0,5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
manje plate male plate zapoosleni manja zarada plate u februaru

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana