Tekst objavljen: 06.08.2014 15:54        


Srpski turisti će i ove godine, uprkos krizi sa kojom se sureće naša ekonomija i teškim posledicama koje su ostavile poplave, iz zemlje „izneti“ više od milijardu dolara!Gotovo je tradicija da Srbije najviše novca ostave Grčkoj, podaci pokazuju čak 150 miliona evra.

Po svetu turistički potrošimo milijardu dolara godišnje

Na drugom mestu je, pišu Novosti, Nemačka, kojoj ostavimo oko 80 miliona evra, a na trećem Turska sa više od 60 miliona evra zarađenih od srpskih turista.

Uporedo sa porastom broja naših turista u inostranstvu, pada, i to već godinama, broj domaćih gostiju u Srbiji. Uprkos tome kampanja „Putujte po Srbiji“ uvek se vodi za strane goste, naročito mlade i slaboplatežne.

- Dok god država ne primeni recept koji koriste ostale turističke zemlje broj domaćih turista će padati, a veću zaradu od stranih nećemo imati - kaže Milan Lainović iz UO JUTA i predsednik Unije turističkih asocijacija Jugoistočne Evrope.

Tako se Slovenija i Mađarska, koje važe za „kraljice akva-parkova“, nalaze na 11. i 12. mestu liste deviznog odliva iz naše zemlje. Krivica je naša - Srbija nema nijedan zatoreni akva-park na nivou ovih zemalja. Naime, svi investitori u Srbiji žele brz novac sa malo ulaganja. Takođe, putevi koji vode u srpske banje daleko su od odličnih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turisti Srbija putnici putovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana