Tekst objavljen: 07.09.2021 9:00        


Dan nakon što je javnosti predstavljen plan razvoja šinskih sistema u Beogradu, koji uključuje i definisanje budućeg razvoja linija metroa, JKP Beogradski metro i voz objavio je informaciju o potpisivnju ugovora na realizaciji projekta prestoničke podzemne železnice.

Potpisana tri ugovora za beogradski metro


Kako je navedeno u saopštenju JKP-a, ugovori su potpisani za izradu digitalnog topografskog plana linije 2 beogradskog metroa i Izradu studije interakcije linije 1 beogradskog metroa i podzemnih voda, kao i za Izradu Elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje druge faze linije 1 i linije 2 beogradskog metroa.

Izrada digitalnog topografskog plana linije 2 beogradskog metroa

Linija 2 beogradskog metroa od stanice kod Bežanijskog groblja do stanice u Mirijevu, za čiju se plansku i tehničku dokumentaciju vrši izrada ažurnog digitalnog topografskog plana ima ukupnu dužinu od oko 21km sa ukupno 23 stanice, navodi se u saopštenju javnog preduzeća.

Izrada Studije interakcije linije 1 beogradskog metroa i podzemnih voda

Iz preduzeća Beogradski metro i voz navode da su ciljevi Studije da se na osnovu tehničkog rešenja izgradnje metroa iz Idejnog projekta Linije 1 (Egis-rail 2021.) i rezultata dosadašnjih geoloških i hidrogeoloških istražnih radova, obezbeđuju kvalitetne informacije u vezi sa režimom podzemnih voda, neophodnih za formiranje ugovora sa kontraktorom (koji uključuje i izradu tehničke dokumentacije za više faze projektovanja).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Izrada geotehničkog Elaborata o uslovima izgradnje druge faze linije 1 i 2

Dužina druge faze Linije 1 iznosi 4,9 km sa 5 stanica. Dužina Linije 2 iznosi 20,6 km sa 22 stanice. Elaboratom će se definisati stanje i svojstava terena i stenskih masa, kao i stvorenih uslova u terenu koji će se ostvariti pri realizaciji metro sistema, a na osnovu kojih će se definisati geotehnički uslovi i preporuke za izgradnju buduće metro linije za nivo Idejnog projekta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugovor za metro metro beogradski metro izgradnja metroa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana