Tekst objavljen: 08.01.2018 12:00        


Nakon što je vlada Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" poverila francuskoj kompaniji "Vansi erports", iz ove kompanija poručuju da očekuju da ugovor o koncesijii zvanično bude potpisan u prvom kvartalu ove godine, kada će i zvanično preuzeti upravljanje "Teslom".

Potpisivanje ugovora o koncesiji u prvom kvartalu

Kako se navodi u prvom saopštenju za javnost kompanije, "Vansi erports", cilj im je poboljšanje uslova rada aerodroma kako bi se omogućilo Er Srbiji da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije.

Glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" i predsednik "Vansi erports", Nikolas Notebert, izjavio je da će beogradski aerodrom biti sedište francuske kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi.

"Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije Vansi aerodroma van Francuske. Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd ce služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj Vansi aerodromi do sada nisu poslovali", rekao je Notebert.

Kako se dodaje u saopštenju, Vansi će graditi svoja partnerstva sa preko 200 aviokompanija, kako bi se, kažu, dodatno povećao saobraćaj i povezanost aerodroma u skladu sa jakim potencijalom ekonomskog rasta Srbije.

"Vansi erports će takođe iskoristiti značajna iskustva u domenu upravljanja aerodromom kao i razvojnu stručnost koju su stekli u Francuskoj i inostranstvu kako bi poboljšali ukupno korisničko iskustvo na aerodromu, naročito time što će reorganizovati i optimizovati putničke tokove i proširiti maloprodajna područja", navodi se u saopštenju.

Vlade Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom poverila je francuskoj kompaniji "Vansi erports", koja je pobedila na tenderu, a Francuzi su ponudili 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, dok će godišnja taksa na koncesiju biti od pet do 16 miliona evra.

Koncesija od 25 godina koja pokriva finansiranje, rad, održavanje, proširenje i nadogradnju postojećeg aerodromskog terminala i pista.Inače, reč je o kompaniji osnovanoj 1996. godine, koja je firma-ćerka kompanije "Vansi", sa 35 aerodoma u svetu - 12 u Frnacuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj Republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.

"Vensi erports" godišnje opslužuje 132 miliona putnika i više od 200 avio-kompanija, uz vrednost poslovanja višem od milijardu evra u 2016. godini.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ilija Ikic 08.01.2018 21:17

    Hoće li neko reći da li će graditi drugu pistu ili nee. Sve drugo je kozmetika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradski aerodrom koncesija aerodroma aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana