Tekst objavljen: 30.07.2015 11:30        


Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj izjavio je danas da povećanje plata i penzija zavisi od dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). Krulj je najavio da će onima, kojima su plate bile smanjene, biti vraćene u domenu, koji bude predmet dogovora sa MMF-om, a onima kojima nisu plate smanjivane, biće povećane i dodao da je reč "o kategoriji od nekih 60 odsto stanovništva".

Povećanje plata i penzija zavisi od dogovora sa MMF

Krulj je na RTS-u rekao da su "naša prolazna vremena jako dobra, mnogo bolja nego što je to bilo inicijalnim planom predviđeno".

Kada je u pitanju deficit budžeta, rezultat je mnogi bolji nego što je bio planiran, jer je praktično ušteđeno 650 miliona evra na nivou od pola godine, istakao je Krulj i podsetio da je inicijalnom fiskalnom konsolidacijom bilo planirano da 500 miliona evra bude ušteđeno na nivou cele godine.

Postoji odgovorna socijalna politika koja pokušava da taj pozitivan efekat bude omogućen što većoj kategoriji stanovništva, pre svega onima koji su u ovom trenutku u lošijoj situaciji od ostalih, kazao je Krulj.

Krulj je ukazao da su MMF i Svetska banka konzervativne institucije i da razgovor sa njima predstavlja vrstu jasnog dogovora sa preciznom utvrđenim kriterijumima.

Krulj je najavio da će novi zakon o poreklu imovine biti u skladu sa evropskim tendencijama i da će država uspostaviti instrumente koji predstavljaju odgovornost prema budžetu i građanima Srbije kako bi se vodila održiva ekonomska politika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate male penzije povećanje plata MMF svetska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana