Tekst objavljen: 08.06.2015 13:48        


Grčka vlada smatra da je predlog reformi koji je dostavila kreditorima zapravo osnova za postizanje sporazuma, ali je spremna na kompromis kako bi zadovoljila zahteve partnera iz evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio je danas portparol grčke vlade, Gabrijel Sakelaridis. 

Predlog  Atine je polazna tačka za sporazum

"Naš predlog je definitno polazna tačka. Misija grčke delegacije je da istraži mogućnosti za pronalaženje rešenja koje zadovoljava obe strane", rekao je Sakelaridis na konferenciji za novinare u Atini, a prenosi agencija Rojters.

Portparol je naglasio da pribegavanje održanju novih izbora nije deo vladinih planova, kao i da zvanična Atina ne traži od kreditora da toj zemlji produže trajanje programa medjunarodne pomoći koji ističe krajem juna.

Zvanična Atina se, prema njegovim rečima, nada sporazumu kako bi izbegla meru sličnu onoj od prošle nedelje, kada je odložila vraćanje tranše duga MMF-u za kraj ovog meseca.

"Grčka će iscrpeti sve opcije kako bi postigla sporazum sa kreditorima, Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom, i spremna je da do kraja juna pregovara kako bi to postigla", zaključio je Sakelaridis.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija sporazum sa mmf međunarodni kreditori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana