Tekst objavljen: 24.02.2017 9:59        


Ministarstvo finansija pozvalo je državljane bivših republika SFRJ i državljane Srbije da prijave potraživanja po osnovu stare devizne štednje položene do aprila 1992. godine u bankama sa sedištem na teritoriji Srbije i u njihovim filijalama na prostoru republika bivše Jugoslavije. 

Prijava potraživanja devizne štednje položene u SFRJ

U pozivu objavljenom danas u dnevnom listu Politika, precizira se da se prijave podnose do 6. marta 2017. Upravi za javni dug Ministarstva finansija.

Potraživanja, kako stoji u pozivu, mogu da prijave državljani koji su do 27. aprila 1992. deviznu štednju položili kod banaka sa sedištem na teritoriji Srbije i u njihovim filijalama na teritoriji bivših republika SFRJ.

Deviznie štediše, pored prijave, treba da podnesu overenu kopiju lične karte, original uverenja nadležnog organa o promeni prebivališta, original devizne štedne knjižice, kao i izjavu da svoju štednju nisu preneli na drugo lice.

Potrebno je podneti, kako je navedeno i potvrdu nadležnog organa bivših republika SFRJ o tome da devizni štediša nije ostvario svoje pravo po osnovu devizne štednje.
Prijava se ne može podneti elektronskim putem, navodi se u pozivu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ministarstvo finansija SFRJ

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana