Tekst objavljen: 29.05.2015 16:41        


Vlada Srbije dala je danas saglasnost na Odluku o pripajanju sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", kao matičnom preduzeću, kao i na Odluku o formiranju operatora distributivnog sistema "EPS Distribucija".

Pripajanje sedam društava EPS-u

Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura, stvaraju se uslovi da poslovanje EPS-a bude efikasnije i profitabilnije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U EPS-u je započeta velika reorganizacija i reforma kojoj krajnji rezultat mora da bude stabilna i uspešna kompanija, navodi se u saopštenju i ističe da je reč o procesu u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije iz novembra 2014. godine, tokom kojeg su poštovani svi rokovi.

"Na ovaj način želimo da napravimo efikasan, moderan sistem i što je za građane najvažnije, namera je da obezbedimo stabilnu proizvodnju uglja i električne energije", istakao je u saopštenju ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Naglašavamo, kako je navedeno, da je obaveza svih u Vladi da obezbedimo Srbiji bolju budućnost, a deo te budućnosti je, bez ikave dileme - snažna Elektroprivreda Srbije, s tim da mora da bude neuporedivo bolje organizovana nego što je sada.

Cilj je da EPS postane svetski organizovana kompanija i grupacija u kojoj su jasno definisane delatnosti proizvodnje, snabdevanja i distribucije, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
struja električna energija Elektroprivreda Srbije (EPS) EPS distribucije električne energije poslovanje epsa pripajanje eps-u

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana