Tekst objavljen: 08.05.2015 14:43        


Činjenica da smo 2014. završili sa oko četiri odsto nižom stopom nezaposlenosti u odnosu na prethodnu za direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Zorana Martinovića dokaz je da je problem visoke nezaposlenosti iza nas.

Problem visoke nezaposlenosti iza nas

Tome u prilog ide i statistika za april koja beleži 761.878 lica na evidenciji NSZ što je za 3,2 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine, ističe Martinović i upozorava da je problem zapošljavanje i dalje problem broj jedan u Srbiji.

''Godinu smo završili sa stopom nezaposlenosti od 16,8 odsto što je za oko četiri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U aprilu mesecu imamo registrovano 761.878 lica na našoj evidenciji i taj podatak je manji u odnosu na prethodni mesec, a za 3,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine'', rekao je Martinović na konferenciji povodom Beogradskog sajma zapošljavanja i praksi 2015.

On je istakao da podaci sa kojima smo završili 2014. godinu i koji se beleže za prva četira meseca tekuće pokazuju da je problem visoke stope nezaposlenosti ostao iza nas.

''Ako govorimo o zapošljavanju sa naše evidencije u prvih četiri meseca zaposlilo se 73.950 lica što je za 12,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Imamo značajne podatke za Grad Beograd gde imamo oko 106.000 nezaposlenih da se za prva četiri meseca zaposlilo oko 23.000 što je oko 36 odsto više u odnosu na isti period prošle godine'', rekao je Martinović.

Navodeći da veruje da će pozitivni trendovi nastavi, on je dodao da je problem nezaposlenosti još uvek prisutan, ali da imamo pozitivne trendove koji su se negde manifestovali od sredine prošle godine i na svu sreću traju i dalje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evidencija nezaposlenost pad nezaposlenosti nacionalna služba za zapošljavanje NSZ

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana