Tekst objavljen: 07.05.2018 10:15        


Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa, namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, koji će biti otvoren do 1. juna 2018. godine.

RAS: Besplatan mentoring na raspolaganju privrednicima

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u dugogodišnjoj saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a odnosi se na stručno praćenje razvoja poslovanja, kao i pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima.

Kako je saopštila Razvojna agencija Srbije, zainteresovanim privrednicima biće besplatno na raspolaganju stručna lica – mentori, od 25 do 50 sati po korisniku. Privrednik i mentor će zajedno proučavati aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj i najvažnije potencijale za rast, i na osnovu konstatovanog stanja pripremiti plan razvoja.

Do sada je oko 2.000 korisnika ocenilo da im je usluga mentoringa pomogla u poslovanju, a trenutno je na raspolaganju više od 50 akreditovanih mentora.

Javni poziv se sprovodi u skladu sa Programom Ministarstva privrede “Standardizovani set usluga (SSU)” u 2018. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA). Potrebna dokumentacija i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, kao i na internet stranicama akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA) i u štampanom materijalu u ARRA.

Krajnji rok za završetak pružanja standardizovane usluge mentoringa je 31. decembar 2018. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna agencija Srbije privrednici javni poziv

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana