Tekst objavljen: 22.04.2019 9:01        


Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijom, objavili su javni poziv za Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini.

Raspisan poziv za Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme - Ukupna sredstva jedna milijarda dinara

Poslovne banke i lizing kompanije koje učestvuju u ovom pozivu su Banka Poštanska štedionica, Procredit banka, Erste banka, Eurobanka, Credit Agricole banka Srbija, Halkbanka, Raiffeisen Leasing i Unicredit leasing.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.000.000.000,00 dinara.

Cilj programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova i to:

1) proizvodne opreme i/ili mašina;

2) transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta

3) delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara

4) građevinske mehanizacije za potrebe obavljanja građevinskih radova

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava imaju pravna lica, registrovana u APR kao privredna društva ili zadruge i preduzetnici registrovani u APR.

U slučaju da su ukupni neto troškovi nabavke opreme viši od 20.000.000,00 dinara, korisnik može da finansira razliku većim sopstvenim učešćem ili da za ovaj iznos uveća kreditni zahtev kod banke, ili zahtev za finansijski lizing kod lizing kompanije.

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25% od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 500.000,00 dinara, niti veći od 5.000.000,00 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše a najkasnije do 31.12.2019.

Privredni subjekti mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme kod jedne banke ili lizing kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ministarstvo banke lizing kompanije bespovratna pomoć

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana