Tekst objavljen: 07.05.2014 15:55        


Vrednost tržišta onlajn oglašavanja u Srbiji iznosila je 2013. godine 15,8 miliona evra, što je povećanje od 13,5 odsto. To je jedini segment marketinškog tržišta koji je zabeležio rast.

Samo onlajn oglašavanje danas raste u Srbiji

U poređenju sa razvijenijim tržištima, to nije veliki iznos, ali značajno je što se nekoliko godina za redom beleži rast, izjavio je medija menadžer Dajrekt medija agencije i predsednik upravnog odbora IAB, Vladimir Aranđelović, prenosi Tanjug.

Predstavnik kompanije Gemius, Emil Pavlovski, rekao je da u Srbiji ima 2,9 miliona internet korisnika, dodajući da za oglašivače nije toliko bitno ko koristi internet, nego načina na koji se korisnici ponašaju na internetu. Pavlovski je kazao da je jedan od glavnih izazova za oglašivače kako da dodju do ciljne grupe koja tokom različitih perioda dana koristi različite uredjaje za pristup internetu.
Aranđelović je naveo i da se ne može reći da kriza ne utiče i na ovaj segmnet tržišta, ali teško da će onlajn tržište biti u situaciji da zabeleži pad u narednih nekoliko godina.

Komentarišući karakteristike srpskog digitalnog tržišta, Aranđelović je ukazao da je izuzetno izražen trend korišćenja smart telefona za pristup internetu, zbog čega je tema ovogodišnje konferencije "Povezani u pokretu".

Taj trend je, kako je naveo, izraženiji u odnosu na sve zemlje u regionu, dodavši da je Srbija vrlo verovatno i druga zemlja u Evropi po intenzitetu korišćenja interneta na pametnim telefonima.

Korisnici pametnih telefona izuzetno često pristupaju internetu, čitaju vesti, pretražuju informacije i pristupaju društvenim mrežama nekoliko puta dnevno, prenosi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
onlajn oglašavanje onlajn marketing onlajn internet zarada Srbija 2013.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana