Tekst objavljen: 05.10.2019 9:00        


Džuli Žuo je potpredsednica sektora za dizajn proizvoda u Fejsbuku, a pored toga vodi tim kreativaca zaduženih za dizajn najpoznatije društvene mreže na svetu.

Šefica Fejsbuka pita samo jedno pitanje na razgovoru za posao

Svoj put u ovoj kompanija započela je kao pripravnica pre čitavu deceniju, kada je imala svega 22 godine.

Uporan rad i trud dovele su je do liderske pozicije, a trenutno rukovodi ekipom od 250 ljudi, a ova brojka neprekidno raste.

Kako joj je cilj da oko sebe okupi isključivo kvalitetne i sposobne ljude osmislila je ključno pitanje za razgovor za posao koje joj otkriva o kakvom je kandidatu reč.

Naime, umesto da kandidatu postavi ono uobičajeno pitanje "Reci nam nešto više o sebi", Džuli ih pita: "Zamisli sebe za tri godine. Šta se nadaš da će tad biti drugačije vezano za tebe u odnosu na trenutnu situaciju?"

Ova mlada dama ističe da joj odgovor na ovo pitanje pruža uvid u tri aspekta - koliko je kandidat ambiciozan, koliko je orijentisan prema ostvarenju ciljeva i koliko je svestan sebe i svojih karakteristika.

Naime, za nju je presudna osobina želja za razvojem, učenjem i napredovanjem, a čak i kad kandidat ne ispunjava sve uslove, može da dobije posao ako su mu ove crte izražene.

Džoli tvrdi da su najbolji radnici oni koji imaju viziju za budućnost i razmišljaju gde će dalje, a ne gde su bili.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ona, takođe, kandidate zamoli da joj objasne najtežu situaciju kroz koju su prošli u životu, a potom ih pita šta bi uradili drugačije da mogu da krenu ispočetka.

Tvrdi da na taj način može da sazna da li uče iz prošlosti ili misle da su stvari van njihove kontrole.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
razgovor za posao intervju Facebook

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana