Tekst objavljen: 07.10.2015 14:58        


Investitorima u Srbiji će od 1. januara 2016. godine na raspolaganju biti softver za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, čija je radna verzija danas premijerno predstavljena učesnicima međunarodnog foruma "Reforma građevinskih dozvola za konkurentniji region" u Beogradu.

Softver za e-izdavanje dozvola u Srbiji

Softver je razvila Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsednik UO NALED Vladan Atanasijević rekao je Tanjugu da je ključna prednost ovakvog sistema što će svi potencijalni investitori sami moći da prođu kroz postupak podnošenja svih potrebnih dokumenata i uplatnica, imaju uvid u ceo proces, podnesu svoju dokumentaciju i da se na kraju, digitalno potpišu.

"Time praktično verifikuju da su započeli proces za dobijanje građevinske dozvole", dodao je Atanasijević.
On je istakao da je softver napravljen tako da građani bez mnogo stručnih znanja mogu da prođu kroz sve korake procedure i budu upoznati sa eventualnim čekanjem u nekom segmentu.

NALED je obezbedio finansijsku podršku vlada Nemačke i Švajcarske iznosu od 400.000 evra za izradu softvera koji će pripasti Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
softver za izdavanje dozvola izdavanje dozvola građevinske dozvole elektronsko izdavanje dozvola

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana