Tekst objavljen: 10.11.2015 8:39        


Grčka ima vremena do kraja nedelje da ispuni preostale uslove da bi joj bila odobrena tranša kredita pomoći od dve milijarde evra, izjavio je nakon sastanka ministara finansija evrozone u Briselu šef evrogrupe Jerun Dajselblum. 

Sporazum sa Grckom do kraja nedelje

Radna grupa evrogrupe sastaće se najkasnije početkom iduće nedelje da bi razgovarala o napretku Grčke u preostalim reformama, nakon čega će evrogrupa odlučivati o isplati prve tranše kredita, preneo je britanski list Gardijan.

Dajselblum je novinarima u Briselu rekao da je Atina ostvarila značajan napredak u sprovođenju reformi i da je saradnja sa institucijama veoma dobra, ali da je ostalo još dosta posla pre nego što joj bude odobrena isplata sredstava.

Komesar EU za ekonomska i monetarna pitanja, poreze i carine Pjer Moskovisi izjavio je da je Grčka ispunila četiri petine zahteva kreditora.

"Ima još dosta da se radi, još nismo na kraju puta, ali nadam se i uveren sam da će, u duhu kompromisa i dobre saradnje kakvu imamo sa grčkim vlastima, dogovor biti postignut u danima koji dolaze", rekao je Moskovisi.

Predsednik Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM) Klaus Regling izjavio je da će grčkom bankarskom sektoru biti potrebno manje svežeg kapitala nego što se prvobitno mislilo, dodajući da će ukupan iznos kredita pomoći Atini po svoj prilici biti manji od 86 milijardi evra, što je, kako navodi, dobro za Grčku i dobro za ESM.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija kreditori međunarodni dogovor Grčke i MMF pomoć grčkoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana