Tekst objavljen: 17.05.2017 8:57        


Srbija je u digitalnom razvoju "stigla" do 2008 godine, dok se Velika Britanija nalazi u 2022. godini, ocenio je Džonatan Frensis, stručnjak iz Google-a na današnjoj konferenciji "Digital day".

Srbija je u digitalnom razvoju stigla do 2008. godine

- Srpski korisnici provode više vremena u konzumaciji digitalnih medija od korisnika u Britaniji - 12 minuta ili 10 odsto vremena više dnevno. Međutim, vaši oglašivači to ne prepoznaju.

Od svih medija, 25 odsto vremena Srbi konzumiraji digitalne medije, dok oglašivači troše samo 11 odsto budžeta na ovu vrstu medija - rekao je Frensis.

U Ujedinjenom kraljevstvu, oglašivači troše 100 puta više novca u digitalnim medijima, iako njihovi korisnici provode tamo 27 odsto vremena manje nego srpski korisnici.Srbija je, kaže ovaj stručnjak koji danas gostuje u Beogradu, u digitalnom razvoju negde u 2008. godini.

- Pričao sam sa ljudima iz vaše zemlje i oni tvrde da "Srbija nije digitalna". Moj odgovor je: Srbija je i te kako digitalna, jer vaši građani provode mnogo više vremena na digitalnim medijima od svetskog proseka. Problem je samo što firme koje se oglašavaju u medijima to ne prepoznaju. Oglašivači su pred izborom: da li će biti prisutni tamo gde su ljudi, ili tamo gde su ljudi nekada bili - zaključio je Frensis.

Konferencija "Digital day" za digitalne profesionalce održava se danas u Beogradu, sa temom "Povezani kupac" (Connected shopper).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
digital day google digitalizacija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana