Tekst objavljen: 07.08.2014 10:30        


Narodna banka Srbije nedavno je donela odluku o oduzimanju dozvole za rad Takovo osiguranja. Odluka Narodne banke je konačna, i to ne ide u prilog zaposlenima. Ono što ide u prilog osiguranicima je to da je njihovo osiguranje sigurno. 

Šta će biti sa 200.000 ljudi osiguranih kod Takova

NBS poručuje da neće da snosi odgovornost zbog tuđe neodgovornosti.

Onaj ko je štetu pretrpeo, treba da je prijavi u narednih 120 dana. Polise ne važe samo onima koji su kupili osiguranje, ali ne i zelenu kartu, koja im je, recimo, potrebna za prolazak kroz Makedoniju i BiH.
- U društvu za osiguranje se utvrđuje koji iznos sredstava je neophodan za izmirivanje obaveza po svim štetama, kako onim koje su nastale do sada tako i svim onim koje će nastati u budućnosti. Taj nivo sredstava mora da ima odgovarajuće pokriće u novcu, imovini. Jedan znatan deo oni nisu imali u odgovarajućoj imovini - kaže za RTS Kristian Vukojčić iz Sektora za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja NBS.

Koliki je tačno taj deo, u NBS još ne žele da govore. Kažu samo da je rukovodstvo na to upozoravano godinama. Iz Kragujevca, međutim, stižu drugačije informacije.

- Nikakve informacije nisam imao, pogotovo što u ovom trenutku 'Takovo osiguranje' nije spadalo u te osiguravajuće kuće koje su bile u težoj situaciji - tvrdi za RTS vlasnik Takovo osiguranja Dragan Jovović.

Takovo osiguranje bilo je četvrto na tržištu sa oko 210.000 osiguranika, mahom u oblasti auto-osiguranja. Važno je da polise važe – obaveze je preuzelo Društvo osiguravača Srbije.

- U svim zemljama su obavešteni da polise 'Takovo osiguranja' važe u inostranstvu i da mi za to garantujemo. Svi koji pretrpe štetu od osiguranika 'Takovo osiguranja', a krivica je na osiguraniku, tu svoju štetu treba da prijave sudu u Kragujevcu, u postupku likvidacije, i likvidacioni upravnik će razmatrati sve te štete pojedinačno - kaže Vladan Minić iz Udruženja osiguravača Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Гром 08.08.2014 9:17

    Ово је нека дебела ујудурма.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
takovo osiguravajuće kuće društva za osiguranje osiguranje nbs Narodna banka Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana