EUR 117,58 USD 99,39 CHF 108,89

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 10.08.20. :: 117.5720 rsd

Tekst objavljen: 19.09.2019 15:30        


Radite nešto što ne volite. Čini vam se kako nemate drugog izbora nego da zadržite taj posao jer morate od nečeg da živite

Šta da radite ako mrzite svoj posao?

Da li je to bezilazna situacija?

Majkrosoftova direktorka za ljudske resurse Kejtlin Hogan preporučuje dva koraka pomoću kojih situaciju u kojoj ste zapeli na poslu koji ne volite možete da učinite lakše podnošljivom.

Prvi korak: Pokušajte da sagledate širu sliku

Ako motivaciju ne možete da pronađete u onome što obavljate svakodnevno, ponekad je korisno sagledati širu sliku, kao i uticaj koji kompanija za koju radite ima na svet oko vas, poručuje Hoganova. Moguće je kako će vas to podsetiti zašto ste uopšte počeli da radite za tu firmu, ali i pomoći da otkrijete šta vas konkretno muči i kako to da rešite.


Drugi korak: Otvoreno razgovarajte sa šefom o tome što vas muči

Ako prvi korak ne omogući željene rezultate, vreme je za razgovor sa šefom, kao i za preispitivanje šta zaista želite od posla i života uopšte.

Diskusije te vrste s nadređenom osobom nikad nisu lake, ali možda će šef moći da vam pomogne - recimo, da vas prebaci u drugi tim ili vam dodeli drugu ulogu u onom u kojem ste sad.

Šta ako ne možete o tome produktivno da razgovarate sa svojim direktnim pretpostavljenim? Pokušajte da dođete do direktora koji bi mogao imati više razumevanja.

Vredi takođe i barem promisliti o tome kako biste mogli da promenite posao tako da vas više ispunjava zadovoljstvom, poručila je Hoganova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kejtlin hogan posao saveti loš posao promena posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana