Tekst objavljen: 22.07.2017 14:32        


Prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji počeo je sa radom na naplatnoj stanici „Preševo“, na granici s Makedonijom.

Stigao i proradio - prvi e-punjač u Srbiji

Ovo je prvi od ukupno pet punktova na kojima će vozači elektro-automobila moći da “dopune” svoje vozilo, a svaki elektro-punjač je poslednja generacija uređaja koja ujedno omogućava i besplatnu internet konekciju.

Instaliranje punjača za ekološke elektro-automobile na Koridoru 10 sprovodi se na inicijativu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, a u saradnji sa JP "Putevi Srbije“. Već u narednih nekoliko dana očekuje se i instaliranje drugog elektro-punjača na granici s Hrvatskom, na naplatnoj stanici "Šid“, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Treći uređaj za punjenje elektro-automobila biće instaliran na Koridoru 10 tokom naredne nedelje, i to na auto-putu u Beogradu, na "Bubanj potoku“, gde će "Putevi Srbije“ imati prodajno mesto za tagove - uređaje za elektronsko plaćanje putarine.

“Cilj nam je bio da ove letnje sezone privučemo još više vozača na našu najznačajniju saobraćajnicu - Koridor 10. Ne samo da će ova Vlada završiti izgradnju ovog koridora koji je najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već intenzivno radimo na tome da to bude i najmoderniji putni pravac prilagođen i potpuno ekološkim elektroautomobilima”, rekla je potpredsednica Mihajlović.

U avgustu se očekuje instaliranje još dva punjača na stanicama “Dimitrovgrad”, na ulazu i izlazu iz Bugarske, kao i “Subotica jug”, na ulazu i izlazu iz Mađarske.

Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila, a svuda gde je instaliran uređaj, dostupan je i besplatan internet.

“Signal za internet je napravljen po sistemu kišobrana, kako se ne bi stvarale gužve i ugrožavala bezbednost na putu”, rekla je Mihajlovićeva.

Vozači već mogu da računaju na besplatan internet na Koridoru 10 i na mestima na kojima nisu instalirani elektro-punjači. Internet-signal je uveden na odmorištu “Jerina”, na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo, zatim na odmorištima "Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
električni automobili punjač za automobil Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana