EUR 118,18 USD 95,86 CHF 102,25

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 22.02.18. :: 118.0868 rsd

Tekst objavljen: 29.10.2013 9:30        


Privrednici i građani sve teže se odlučuju na to da se zaduže. Nisu samo oni oprezni – i druga strana, odnosno banke, pre odobravanja zajma stvaljaju klijente pod lupu. Nije ni čudo jer broj zajmova koji su u docnji raste iz meseca u mesec.

Treba vam žirant? Tu su osiguravajuće kuće da pomognu

U septembru se zaustavio na 12,4 odsto odobrenih zajmova. Privreda je tu nešto gora, s 15,6 odsto, dok građani kasne 4,6 procenata odobrenih zajmova po podacima Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije.

Kod nas su preko Nacionalne korporacije osigurani stambeni krediti u iznosu većem od 80 odsto. Međutim, banke sve češće u sradnji s osiguravajućim kućama nude paket „kredit plus osiguranje“.

Obe strane želele bi više sigurnosti, a to im može obezbediti samo osiguravajuća kompanija. Zato bankari sve češće uz kredite nude i polise osiguranja. Klijenti to prihvataju.

Ipak, broj kredita osiguranih kod kompanija kod nas je mali, procene govore da je jednocifren, ali da raste. Tome doprinosi i podatak da je kod nas sve teže naći žirante.

1 komentar

  1. User image
    Gordana Jovanovic 20.09.2016 18:05

    Postovani,zelela bi da uzmem stambeni kredit medjutim nisam zaposlena bavim se muzikomi imam prihod, ali se ne vodim kao da sam u radnom odnosu,ZATO SAM DOSLA NA vAS SAJT KAKO BI DOSLA DO RESENJA U VEZI ZIRANTA PA ME INTERESUJE KAKVO JE VASE MISLJENJE?
    UNAPRED ZAHVALNA:
    Gordana Jovanovic

Ostavi komentarPovezane teme:
krediti banke klijent banke klijenti banke žirant osiguranje kredita osiguranja osiguranje osiguravajuće kuće društva za osiguranje Srbija