Tekst objavljen: 19.03.2017 14:28        


U Srbiji ima više od 2,2 milona bespravno sagrađenih objekata, od čega je do sada popisano skoro 1,4 miliona, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

U Srbiji više od 2,2 miliona bespravnih objekata

Do sada je ukupno popisano 1.353.463 bespravnih objekata, a samo u januaru ove godine 509.932 objekata, saopšteno je na konferenciji za medije u Vladi Srbije.

"Imamo 2,2 miliona nelegalnih objekata, skoro za milion više nego što smo imali procenu prošle godine. Prvi put posle 40 godina imaćemo konačnu bazu, gde je šta izgrađeno", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je popis završilo 100 lokalnih samouprava i da je ostalo još oko 50 gradova i opština da to završe u narednih sedam dana.

Kada bude sve ozakonjeno od poreza na imovinu godišnje će se ostvarivati prihod od 100 milona evra.
Do sada doneto skoro 45.000 rešenja o ozakonjenju i od taksi za to je dobijeno 1,2 milijarde dinara, od čega je 70 odsto išlo lokalnim samoupravama, a ostalo državi.

"Prihod od taksi će iznositi još najmanje 15 milijardi dinara ili više od 100 milona evra. To je novac za nove deonice autoputa, škole, kalalizacije, obdaništa i slično", naglasila je Mihajlović.

Nakon kontrole timova Ministarstva građevine broj popisanih objekata je povećan za oko 165 odsto.
Najbolji primeri u obavljanju popisa su Čačak, Leskovac, Niš, Vrnjačka Banja i Krupanj, a moraju da se ubrzaju Subotica, Kanjiža, Smederevska Palanka, dodala je Mihajlović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nelegalni objekti bespravna gradnja građevinarstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana