Tekst objavljen: 26.03.2015 16:21        


Vlada Srbije usvojila je danas tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, čime je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture omogućilo da posle skoro 16 godina nacionalna avio-kompanija prva u regionu bivše Jugoslavije ima direktne prekookeanske letove. 

Uskoro direktni letovi iz Srbije za SAD

Potpisivanje sporazuma očekuje se uskoro u Beogradu, a u ime Vlade Srbije dokument će potpisati potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, saopštilo je to ministarstvo.

Sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala.

To će podići vrednost brenda "Er Srbija", a Aerodrom Nikola Tesla postaće atraktivan za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar, što će dodatno doprineti značajnom porastu prevoza robe ka Americi, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktni letovi za usa avio kompanija aerodrom nikola tesla er srbija letovi za SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game pragmatic rtp tinggi game jackpot progresif akun super vip