Tekst objavljen: 01.12.2018 11:31        


Ugostitelji su uveliko istakli svoje ponude za proslavu Nove godine mameći svoje goste što zvučnijim imenima koja će nastupati u ponoć, ali i bogatim menijem ića i pića.

Za doček nove od 10 do 200 evra za noć

U zavisnosti od ponude, veliki je i raspon cena pa se tako za rezervaciju mesta u najluđoj noći može izdvojiti od svega 10 evra po osobi pa i do 200 evra.

Novogodišnja rasveta je zasijala prestonicom, ali su se usijali i mobilni telefoni menadžera klubova i restorana povodom dočeka 2019, pa je već polovinom novembra rasprodat veliki broj ulaznica.

Beograd nudi provod za svačiji ukus, ali i džep. Od 10 do 200 evra treba izdvojiti za najluđu noć. Ukoliko želite da novu godinu dočekate u nekom od luksuznih hotela uz poznate pevače i pevačice potrebno je da izdvojite od 60 do 200 evra. Kada je reč o klubovima u kojima će atmosferu praviti di-džejevi, cene su nešto pristupačnije, ali u većem broju uključuju samo ulaznicu. U poznatim beogradskim kafanama, cene su od 30 do 50 evra i uključuju ulaznicu i neograničenu konzumaciju pića.

Novosadski klubovi, diskoteke, kafići i restorani ove godine još uvek stidljivo izlaze sa ponudama, mnogi zato što iščekuju kakva će biti glavni program na Trgu.

- Ukoliko tamo bude dobar program džaba meni da dovodim ne znam ni ja koga ukoliko se svi sjate na Trg. Ako bude tako, u lokalu će biti naš di-džej koji stalno pušta muziku, a ulaz se neće naplaćivati - kaže nam jedan od ugostitelja.

Da se ponude još formiraju potvrđuje još jedan njegov kolega.

- Većina je za to da kao i prošle godine ulaz bude besplatan, a da se malo koriguju cene pića dok su neki za to da se piće prodaje po redovnim cenama kako bi privukli što više gostiju koji se svejedno u novogodišnjoj noći malo više opuste pa samim tim i promet bude veći - kaže nam jedan vlasnik kluba u centru Novog Sada.

Neke diskoteke su već odlučile i za organizaciju dnevnih besplatnih žurki da bi se uveče ulaz naplaćivao 10 evra.

Ove godine spremniji za doček su hoteli u Novom Sadu. Mahom je reč o večeri uz nastup nekog orkestra. Cene se kreću od 55 evra, ali uz taj iznos gosti će morati da plate i za popijeno piće. Za već 60 evra moći će da uživaju u neograničenom iću i piću i nastup nekog benda. Ukoliko se na repertoaru zatakne i neko ime sa estradnog neba, cena raste i na 100 evra. Gosti iz inostranstva već su rezervisali svoja mesta.

- Sva su mesta zakupljena isključivo od turista iz Bugarske, za koje ćemo upriličiti živu muziku koja će da svira "domaćice" - kažu iz hotela "Putnik".

Subotičani će za proslavu van doma morati da izdvoje od 30 do oko 70 evra.



U proseku za oko 4.000 dinara gosti za 31. decembar mogu očekivati neograničenu količinu hrane i pića, posleponoćno jelo i šampanjac, a za zabavu biće zadužen neki od lokalnih bendova, ali i nastup tamburaša u ponoć. Ovakvu ponudu spremile su i pojedine ergele u okolini, a u malo luksuznijim salama i vilama cena provoda u najluđoj noći goste će koštati i do 7.000 dinara.

Ako neko želi da najluđu noć dočeka na nekoj od planina, za cenovnik zlatiborskih ugostitelja moraće još malo da pričeka. Sudeći po ranijim iskustvima, realno je očekivati šarolik cenovnik zavisno od ponude, od 5.000 dinara za svečanu večeru, do 100 evra samo za zakup stola sa pet mesta. Najviše kafića otvoriće svojim gostima vrata za 30-40 evra, plus ono što pojedu i popiju. Najveća proslava biće priređena pod otvorenim nebom, gde će na Kraljevom trgu pevati Dragana Mirković. Dan ranije na istoj pozornici nastupiće "Neverne bebe".

Doček najavljuju i zlatiborski hoteli. Oni su uglavnom ponudili četvorodnevne aranžmane na bazi polupansiona koji, računajući i novogodišnju večeru, koštaju od 380 do 1.240 evra po osobi. U samom Užicu ugostitelji su odavno digli ruke od organizacije zbog jake konkurencije na Zlatiboru, ali se mogu naći kafići koji pozivaju na žurke po prinicupu 10-20 evra za celovečernje iće i piće.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nešto jeftinije hotelske ponude dočeka ima u Kragujevcu, ali i Ivanjici. Za doček Nove godine u Kragujevcu goste će koštati od 4.800 do 5.000 dinara, a u tu cenu ulazi muzika, otvoren šank, hrana sa hladnim i toplim predjelom i tri glavna jela. U Ivanjici takav aranžman košta 3.500 dinara. Za pet dana treba izdvojiti nešto manje od oko 200 evra po osobi. Kada je reč o privatnom smeštaju u ovom gradiću, već 60 odsto je bukirano. Pansion se kreće od 1.500 do 2.500 dinara po danu, a rezervacija apartmana je od 25 do 50 evra u zavisnosti od kategorije smeštaja.

Repriza upola cene

Mnogi ugostitelji koji su već izašli sa ponudama za najluđu noć, dodali su i još jednu stavku - reprizu, i to upola cene. Tu pogodnost uživaju oni koji se odluče da noć 31. decembar na 1. januar provedu u konkretnom lokalu, pa tako stiču pravo na specijalnu ponudu da reprizu plate upola cene. One se kreću od 2.000 do 2.500 dinara, a uključeno je neograničeno piće, večera i bend.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novčanik luksuzni provod cena novogodišnja noć Nova Godina koliko košta doček doček nove godine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana