Tekst objavljen: 20.11.2018 13:08        


Nedelja štednje je završena i celokupan utisak vođen je činjenicom da, kako stručnjaci ističu, postoji pozitivan trend u Srbiji kada je reč o ovoj temi. Iako „neverne Tome“ i dalje postoje i neki broj ljudi više veruje sopstvenim vidovima štednje, poverenje u banke sve više raste.

Zašto je štednja u banci najbolja opcija?

Tako je u petogodišnjem periodu, od 2012. do 2017. godine, ukupna ušteđevina građana Srbije iznosila 9.5 milijardi evra, što je za milijardu evra viša nego pre navedenog perioda.

Primetno je i da količina prihoda u domaćinstvu ne utiče značajno na odluku o štednji, već se izdvajaju građani koji preferiraju da unapred planiraju svoje troškove i raspodelu svojih finansija.

Iako brojni stručnjaci savetuju da započenete sa štednjom bez obzira koji iznos novca imate, potencijalne štediše se uglavnom ne usuđuju da sarađuju sa bankom u slučaju manjih iznosa. Takođe, pojedini građani smatraju da bi za ovakav vid štednje trebalo da imaju mnogo značajnije ciljeve ili planove. Negativna strana toga jeste što ih neplanirani troškovi, koliki god oni bili, neretko zatiču nespremne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ipak, kod svih onih koji su bili spremni da daju priliku bankama i pokušaju da se uvere u ponuđene benefite, pokazalo se da je za sticanje navike štednje jedan od idealnih načina upravo kratkoročna štednja, jer vam ona može rešiti upravo one dodatne troškove o kojima niste razmišljali. Takoreći, povoljne ponude banka za oročenu štednju mogu vam pomoći, kako u planiranim, tako i neplaniranim situacijama različitih vrsta.

Tim povodom je Addiko banka izašla u susret, i ponudila konkurentnu kamatnu stopu od 2 odsto na godišnjem nivou za period oročenja od šest meseci, tako da već u kratkom vremenskom roku možete da se uverite u sve prednosti štednje u banci koje nijedna „slamarica“ ne može da pruži. Ponuda se odnosi na nova depozitna sredstva za iznose oročenja do maksimalno 50.000 evra po klijentu i važi do 30.11.2018.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štednja u banci oročena štednja Addiko banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana