Tekst objavljen: 14.10.2017 13:01        


Ministar za rad Srbije Zoran Đorđević najavio je danas još oštrije kontrole poslodavaca u cilju sprečavanja "rada na crno", uključujući i uvođenje "mobilnog inspektora" koji će proveravati da li je poslodavac uplatio doprinose za zaposlene.

Zbog rada na crno, uvode se mobilni inspektori

Najavio je da će i inspektori rada svakodnevno biti na terenu u svim krajevima Srbije, a ne, kako je rekao, "samo u Beogradu i većim centrima" kako bi kontrolisali da li poslodavci prijavljuju radnike.

Dodao je i da je tokom poslednje inspekcijske kontrole poslodavaca bilo obuhvaćeno 1.200 radnika od kojih je utvrđeno da je 45 "radilo na crno", odnosno neprijavljeno.

Đorđević je nagovestio izmene zakona da bi se poslodavci, kod kojih su zatečeni neprijavljeni radnici morali odmah da ih prijave, a ne za tri dana kao sada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Ivana 10.10.2017 17:24

    Poslodavac zbog inspekcije prijavi zaposlenog na određeno vreme, nakon čega radnik dobije otkaz ili nastavi da radi bez ugovora. Kod takvih poslodavaca se u startu znaju uslovi, a kako jednom narodu treba novac uplata doprinosa im je na poslednjem mestu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radnici rad na crno mobilni inspektori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana