Delta: Banke da zamrznu potraživanja od građana i privrede

Objavljeno: 12.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic

Potpredsednica Delta holdinga Jelena Krstović ocenila je da se period pregovora o formiranju Vlade Srbije odužio što se loše odrazilo na ekonomsku situaciju u zemlji. Ona je izrazila uverenje da će brzo početi realizacija ključnih ekonomskih tačaka koalicionog sporazuma o budućoj Vladi.

- Malo je vremena, a mnogo toga trebalo bi da se uradi kako bi popravili situaciju u privredi. Očekujemo da će koalicioni partneri početi brzo da realizuju ekonomske teme kako bi se stvorio privredni ambijent u kome će kompanije moći da rade - rekla je Krstović.

Ističe i da izlazak iz krize nije lak proces, traži vreme i veliki broj bolnih mera koje će morati da se sprovedu kako bi bili napravljeni pozitivni pomaci. 

Krstović je istakla da su stabilizacija i stabilnost deviznog kursa kao i stvaranje povoljnijeg i sigurnijeg ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća, neke od hitnih mera koje će nova vlada morati da preduzme.

- Bankarski sistem trebalo bi da uloži napor i stvori povoljniji ambijent za kompanije i da banke na dve godine zamrznu potraživanja prema pravnim i fizičkim licima kako bi mogli da nastave poslovanje - kazala je ona. 

Krstović smatra da je neophodan kompletan zaokret, da se umesto štednje podstiče potrošnja koja, kako je rekla, generiše mogućnost privrednog razvoja.

- Trebalo bi povećati prosečnu platu građana i stvoriti ambijent gde bi potrošnja podržala sve privredne grane i pokrenula točak koji bi Srbiju izveo iz ekonomske krize - objasnila je Krstović.

Ona je dodala da je neophodno investirati u privredu kako bi vremenom višak zaposlenih u javnoj administraciji prešao u realni sektor. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana