'Nemačka nema više para, Her Dragi!'

Objavljeno: 02.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

"Nemačka nema više para za bankrotirane države, Her Dragi!", naslov je teksta objavljenog u današnjem izadanju nemačkog dnevnog lista Bild.

Ispod naslova se nalazi slika predsednika Evropske centralne banke (ECB) Marija Dragija, koji se od srca smeje dok mu urednici Bilda uručuju šlem sa oštricom na vrhu.

Najprodavaniji nemački dnevnik piše kako želi nazad tradicionalni pruski šlem iz 1871, koji je poklonio Dragiju pre pet meseci, ako šef ECB "bude blag" i uzdrži se od discipline u pruskom stilu.

Dragi, koji je, prema pisanju Bilda, crno-zlatni šlem stavio na vidno mesto u svojoj kancelariji, nalazi se pod pritiskom investitora i evropskih lidera da ispuni obećanje da će uraditi sve što je potrebno da spasi evro na današnjem sastanku odbora ECB.

Uticajni nemački list, koji je bio skeptičan u vezi napora za spas Grčke i drugih zemalja evrozone koje su u problemima, navodi da je šlem sa šiljkom služio kao simbol stroge pruske discipline u borbi sa inflacijom.

- Međutim, Dragi sada sebi dozvoljava da bude blag prema prezaduženim zemljama poput Španije i Italije - zaključuje Bild.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana