Tekst objavljen: 19.07.2013 13:00        


Najveće banke u Srbiji preduzimaju neophodne mere kako bi počele da primenjuju preporuke Narodne banke Srbije u vezi sa kreditima u švajcarskim francima. S druge strane, u pojedinim bankama kažu da preporuke još analiziraju.

Banke spremne da olakšaju život svojim dužnicima

Komercijalna banka je postupila prema preporukama NBS u vezi sa kreditima u švajcarskim francima i preduzela neophodne pripreme za njenu primenu, naveli su u toj banci.

Unikredit banka najavila je da će prihvatiti preporuku centralne banke i svojim klijentima ponuditi mogućnost da stambene kredite u švajcarcima otplaćuju po povoljnijim uslovima.

U Unikredit banci naveli su da trenutno obaveštavaju klijente o navedenim olakšicama i da će od 1. avgusta u matičnim ekspoziturama oni moći da se detaljno upoznaju sa planovima otplate i donesu odluku da li žele da se navedene olakšice primene u njihovom slučaju.

Banka Inteza saopštila je da će preuzeti sve neophodne mere kako bi 1. avgusta na adekvatan način otpočela sa primenom preporuka Narodne banke Srbije.

U Erste banci se privode kraju tehničke pripreme za primenu preporuke kojom će korisnicima stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima biti olakšana otplata tokom tri godine.

Klijenti će sledeće nedelje dobiti pisma s pozivom da nakon 1. avgusta dođu u banku kako bi im kreditni savetnici pripremili konkretnu računicu i ponudu, o kojoj će moći da se izjasne do kraja godine, rekli su u toj banci.

U Pireus banci je kratko rečeno da je ta banka uzela u razmatranje preporuke NBS i trenutno ih analizira.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Deja_Vu 19.07.2013 13:50

    Ne zaluđujte nas više. Pre pola sata čitam da banke NISU spremne da prihvate preporuku Narodne banke, osim da, možda, produže rokove otplate, čime će SE dodatno uvećati dug klijenata. Čak se spominje i obraćanje međunarodnom sudu u cilju zaštite. NE ZALUĐUJTE NAS VIŠE!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti u švajcarcima švajcarci kašnjenje u otplati otplata kredita klijent banke klijenti banke nbs preporuka nbs Narodna banka Srbije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana