Tekst objavljen: 14.06.2013 13:10        


Kompanija Fijat Automobili Srbija na kratko je obustavila proizvodnju vozila zbog kašnjenja isporuke komponenti. - Uprkos činjenici da je došlo do kratkog prekida u isporuci i proizvodnji modela 500L, kompanija FAS uverava da će prekid biti kratkotrajan i da su preduzete sve mere kako bi se situacija stabilizovala - piše u saopštenju.

Ponovo prekinuta proizvodnja Fijata u Kragujevcu

Kašnjenje globalnog Fijatovog dobavljača "Selmat" sa isporukom komponenata za fijat 500L doveo je do kratkog obustavljanja proizvodnje ovog modela za Veliku Britaniju, kao i proizvodnje modela sa volanom sa leve strane za ostala tržišta.

Nedavno je u Kragujevcu osvanuo plakat "Ogrebi 500 L" kojim se radnici Fijata pozivaju na otpor i sabotažu kao "jedinu metodu borbe koja im je preostala“ u borbi za bolje uslove rada. Pre toga došlo je do incidenta kada su radnici treće smene su, najverovatnije šrafcigerom, izgrebali tridesetak automobila "500 L“.
Prepreku nastavku proizvodnje stvara i činjenica da u ovom trenutku nema dovoljno dodatnog prostora za skladištenje novih automobila koji cekaju finaliziranje.

Do sada je na lageru spakovano 800 vozila fijat 500L za britansko tržište sa volanom s desne strane, a 400 vozila namenjenih ostalim tržištima, biće skladišteno usled nedostataka komponenti.

FAS uvek nastoji da ispuni obaveze i bude spreman za sve izazove koje tržište može da donese, čak i u trenucima kad se potencijalni problem pojavi van okvira same kompanije.

FAS veruje da će bez obzira na novonastalu situaciju ispuniti sve svoje obaveze prema kupcima, kao i da će prekid biti nadoknađen efikasnim radom, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, i u maju je bila prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zbog dobavljača. Fijat je tada saopštio da je prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zato što nisu primili komponente od dobavljača.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srpski fijat fijat automobili srbija fijat Fiat fabrika automobila automobilska industrija kragujevac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana