Tekst objavljen: 05.10.2022 11:55        


Prašina koja se nedeljama ili mesecima skuplja na radijatorima smanjuje širenje topline, a to istovremeno povećava troškove grejanja

Ako želite da uštedite na grejanju - dobro očistite radijatore


S obzirom na to da cene energenata rastu, bilo bi pametno uključiti radijatore u nedeljnu rutinu čišćenja.Valjalo bi ih temeljito očistiti pre nego što prvi put uklkučite grejanje u sezoni i zatim redono brisati prašinu tokom zime, preporučuje savez nemačkih proizvođača higijenskih proizvoda.

Patite li od alergija, čišćenje radijatora imaće dodatan pozitivan efekat. Radijatori izazivaju strujanje vazduha, odnosno podižu čestice prljavštine i prašine u vazduh, a one mogu završiti u disajnim putevima ili u očima.

Pre nego što krenete da čistite radijatore, ispod postavite krpu ili novine na koje će pasti grudvice prašine ili mrtvi insekti.Za mnoge će radijatore dovoljna biti četka duga 30-40 centimetara. Njome se može počistiti prostor iza uređaja i između ‘rebara’.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Većina današnjih usisivača ima i poseban dodatak za radijatore.

Nakon što uklonite prašinu, dostupni deo radijatora obrišite vodom i nekim svenamenskim sredstvom za čišćenje, ali nemojte koristiti sunđere s grubom površinom, jer bi to moglo oštetiti lak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prašina grejanje radijatori ušteda električne energije ušteda energije energetska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana